Γεωργία ακριβείας με την FMC

Η GNA Agroscience στην προσπάθειά της για συμμετοχή στη γεωργία ακριβείας, σε συνεργασία με την FMC συμμετέχει και προωθεί τα πρόγραμμα Evalio® AgroSystems και Arc™  farm intelligence.

Evalio® AgroSystems

Το Evalio® AgroSystems είναι μία δωρεάν διαδικτυακή υπηρεσία για αειφορική διαχείριση εντομολογικών εχθρών που βοηθά την προσπάθεια αύξησης ποιότητας και ποσότητας παραγωγής, σε μια σειρά καλλιεργειών.  Καταγράφει την εξέλιξη του πληθυσμού των παρακολουθούμενων εντόμων και παρέχει μηνύματα προειδοποίησης στους εγγεγραμμένους χρήστες μέσω SMS ή email ώστε να επιλέξουν το κατάλληλο προϊόν και χρόνο εφαρμογής και να επιτύχουν το βέλτιστο έλεγχο. Η πίεση των εντόμων μετριέται με δεδομένα συλλήψεων από φερομονικές παγίδες, οι οποίες είναι τοποθετημένες σε επιλεγμένα κτήματα που παρακολουθούνται από συνεργάτες μας. Ανάλογα με τα στοιχεία συλλήψεων και τις επιτόπου παρατηρήσεις στα χωράφια, οι εγγεγραμμένοι χρήστες του συστήματος λαμβάνουν επικαιροποιημένα μηνύματα προειδοποίησης ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Επιπροσθέτως μπορούν να έχουν πρόσβαση σε όλα τα τελευταία νέα και ενημερώσεις που αναρτώνται στην ιστοσελίδα της υπηρεσίας: http://www.evalioagrosystems.fmc.com/evalio/el_GR/

MΕ ΤO EVALIO® AGROSYSTEMS ΠΕΤΥΧΑΙΝΟΥΜΕ:

  • Έγκαιρες προειδοποιήσεις για εξάρσεις πληθυσμών.
  • Καθορισμό του ιδανικού χρόνου εφαρμογής. Αποτελεσματικό έλεγχο και συμβολή στη μείωση των χρησιμοποιούμενων εντομοκτόνων.
  • Ενεργητική διαχείριση ανθεκτικότητας μέσω αποφυγής ψεκασμών όταν δεν απαιτούνται.
  • Καλύτερη ταυτοποίηση των εχθρών που βοηθά στην επιλογή του πλέον κατάλληλου προϊόντος.
  • Δωρεάν και φιλική προς τον χρήστη υπηρεσία – κατάλληλη για προγράμματα ολοκληρωμένης διαχείρισης

Μετά από 10 συνεχή χρόνια λειτουργίας της υπηρεσίας στην Ελλάδα, για την καλλιεργητική περίοδο του 2020, το Evalio AgroSystems διατίθεται για την καλλιέργεια της βιομηχανικής τομάτας στις περιοχές Θεσσαλίας και Ηλείας, σε συνεργασία με τα εργοστάσια τυποποίησης  ΕΛΑΪΣ-UNILEVER HELLAS AE , Δ. Νομικός Α.Ε. και ΚΥΚΝΟΣ Ελληνική Εταιρία Κονσερβών Α.Ε.

Arc™  farm intelligence

To Arc™  farm intelligence είναι η νέα πρωτοποριακή εφαρμογή της FMC και αποτελεί την τελευταία εξέλιξη στην παρακολούθηση εντομολογικών εχθρών. Χτίζοντας πάνω στην επιτυχία του Evalio Agrosystems και με εφόδιο την πολύχρονη εμπειρία μας, το Arc™  farm intelligence, σύγχρονο και πλήρες, είναι προϊόν της δέσμευσης της FMC για επενδύσεις στην Γεωργία ακριβείας. Με την αμεσότητα που προσφέρει η τεχνολογία των κινητών τηλεφώνων, οι χρήστες της νέας εφαρμογής θα μπορούν ανά πάσα στιγμή να ενημερώνονται για την πτήση των εχθρών που τους ενδιαφέρουν και να μελετούν αναλυτικά διαγράμματα συλλήψεων, ιστορικά στοιχεία, και φωτογραφίες. Επιπλέον, 2 φορές την εβδομάδα θα λαμβάνουν και ενημερωτικό μήνυμα για την εξέλιξη της πτήσης και τις προτεινόμενες ενέργειες, από τους ειδικούς της FMC.

Για την καλλιεργητική περίοδο του 2020, το Arc™  farm intelligence θα λανσαριστεί στην καλλιέργεια του βαμβακιού στις περιοχές Θεσσαλίας, Πέλλας, Ημαθίας, Σερρών, Ροδόπης και Έβρου.