Απόσυρση ελιών

Αγορά Υποβαθμισμένης ποιότητας ελιών από ελαιοτριβεία για παραγωγή παρθένου μειονεκτικού ελαιόλαδου (λαμπάντε).

Η χαμηλή τιμή και ζήτηση βρώσιμων ελιών κυρίως για την ποικιλία Καλαμών, τα τελευταία χρόνια έχει οδηγήσει πολλούς παραγωγούς στην αποθήκευση σε κάδους ακόμη και αν δεν υπήρχε από αυτούς η πρόβλεψη, η γνώση και οι εγκαταστάσεις γι αυτή τη διαδικασία. Στην Αιτωλοακαρνανία υπάρχουν παραγωγοί που έχουν αποθηκευμένες ελιές 2 και 3 χρόνια περιμένοντας το άνοιγμα της αγοράς. Αρκετές από τις ελιές που για δεύτερο ή και τρίτο χρόνο παραμένουν στις αποθήκες των παραγωγών παρόλη την επεξεργασία τους, έχουν υποστεί σημαντικές αλλοιώσεις με αποτέλεσμα η εμπορική τους χρήση να έχει μηδενιστεί.

Υποχρεωτική Διέξοδος τα ελαιοτριβεία.

Το ελαιοτριβείο Antonoliva ανακοινώνει σύντομα πως ξεκινά την αγορά προβληματικών βρώσιμων ελιών από κάδους παραγωγών οι οποίοι δεν κατάφεραν να διατηρήσουν την ποιότητά τους, σε χαμηλές τιμές (γύρω στα 0,10 € / κιλό) για παραγωγή παρθένου μειονεκτικού ελαιόλαδου (λαμπάντε) το οποίο δύναται να χρησιμοποιήσει σε διάφορα προϊόντα και καλλυντικά που κατασκευάζει η εταιρία.

Σύμφωνα με το Πανελλαδικό Παρατηρητήριο Τιμών Ελαιολάδου και Επιτραπέζιας Ελιάς του Olivenews.gr (15/1/2021), τα λαμπάντε είναι δυσεύρετα στην αγορά με τιμές περί το 1,65€, όταν στην Κρήτη κάποιες μικρές παρτίδες πολύ καλών έξτρα φεύγουν με 2,80-2,85€.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με τα γραφεία της εταιρίας για περισσότερες διευκρινίσεις.